Cultuur in Nederweert!

Een overzicht van cultuuraanbieders in gemeente Nederweert

Bel Canto Nederweert

Bel Canto is een profaankoor en heeft ruim 20 leden, verdeeld over dames (sopranen en alten) en heren (bassen en tenoren).

Bibliocenter Nederweert

Bibliocenter, meer dan alleen boeken.
Met ons bibliotheekwerk bieden we mensen een plek om zichzelf een leven lang te ontwikkelen.

Blaaskapel Coconblazers

Blaaskapel Coconblazers is een blaasorkest met een ruime bezetting en uitgebreid repertoire in het genre Böhmisch, Egerländer en populair.

Fanfare Concordia

De ‘grote’ fanfare bestaat uit circa 55 spelende leden in de leeftijd van tieners tot tachtigers. Het korps heeft zijn sociale taak binnen de gemeenschap hoog in het vaandel staan. Er worden jaarlijks meerdere concerten gegeven die vrijwel altijd gratis toegankelijk zijn.

Dansrijck

Dansrijck is een jong bedrijf opgestart in 2014 waarbij dans centraal staat in de breedste vorm; van kunst en cultuur tot en met (dans)sport.
Vanaf een leeftijd van 2 jaar tot boven de 80 jaar weten zowel de jongste dansers als de oudste dansers uit de regio Dansrijck te vinden voor diverse dansvormen.

Harmonie Melodie der Peel

Harmonie Melodie der Peel is de muziekvereniging van Ospel. Zij is enkele jaren geleden een muzikale samenwerking aangegaan met Harmonie St. Joseph uit Nederweert.

Harmonie Pro Musica

Deze Harmonie kenmerkt zich door haar jonge leeftijd (25 jaar) en de lichte muziek die zij het liefst maakt!

Harmonie Sint Joseph

Harmonie St. Joseph is de muziekvereniging van Nederweert. Zij is enkele jaren geleden een muzikale samenwerking aangegaan met Harmonie Melodie der Peel uit Ospel.

Nederweerter FotoClub

De Nederweerter FotoClub is in 2011 opgericht voor en door fotografieliefhebbers. Elke 1ste woensdag van de maand komen de leden (maximaal 20) bij elkaar, waarbij kennis en de laatste fototips met elkaar worden gedeeld.

Openluchtmuseum Eynderhoof

Eynderhoof is een dynamisch museum dat elk jaar weer zorgt voor nieuwe verrassingen en een op alle leeftijden afgestemd (educatief) programma.

RICK

RICK brengt kunst en cultuur naar het onderwijs en de samenleving. We helpen kinderen, jongeren en volwassenen om zichzelf, elkaar en de wereld beter te begrijpen.

Schutterij St. Odilia

Drumband & Schutterij St. Odilia Ospeldijk is dé vereniging van Ospeldijk. Jong en oud komt hier bij elkaar om muziek te maken met de drumband of te schieten in één van de zestallen. Uiteraard kunnen deze beide hobby’s ook gecombineerd worden.

Schuttersgilde Sint Lucie

Schuttersgilde Sint Lucie is de schutterij en majorettevereniging in Nederweert-Eind. Sint Lucie is een schutterij voor iedereen.

Slagwerkgroep Nederweert

De slagwerkgroep Nederweert is een groep slagwerkers van jong tot oud uit verschillende verenigingen die samen muziek maken. De slagwerkers zijn afkomstig van de harmonieën St. Joseph (Nederweert), Melodie der Peel (Ospel) en Pro Musica (Nederweert-Eind).

Special Danceteam

Voor mensen met een verstandelijke beperking wordt gezocht naar mogelijkheden om hen volwaardig mee te laten doen met activiteiten; om ze te laten participeren in de samenleving.

Stichting Muziekcollectief Nederweert Live

Het Muziekcollectief Nederweert Live zet zich in om de muziekcultuur van Nederweert op de kaart te zetten.

Toneelvereniging De Krottepoffers

De Krottepoffers is een toneelvereniging die is opgericht in 1972 en dus al 50 jaar bestaat. De vereniging telt zo’n 70 leden waarvan ± 20 jeugdleden.

YoungONE Jeugdorkest

Om kinderen in de toekomst nog samen muziek te laten maken zijn de muziekverenigingen St. Joseph (Nederweert), Melodie der Peel (Ospel) en Pro Musica (Nederweert-Eind) sinds enkele jaren aan het samenwerken.

Zanggroep Young Forever
Zanggroep Young Forever

Zanggroep Young Forever uit Nederweert-Eind is een enthousiaste groep mensen die genieten van hun gezamenlijke passie: zingen!