Dansrijck

Dansrijck is een jong bedrijf opgestart in 2014 waarbij dans centraal staat in de breedste vorm; van kunst en cultuur tot en met (dans)sport.
Vanaf een leeftijd van 2 jaar tot boven de 80 jaar weten zowel de jongste dansers als de oudste dansers uit de regio Dansrijck te vinden voor diverse dansvormen. Peuter- en kleuterdans, dansmix, klassiek ballet, moderne dans, salsa, bachata, stijldansen en sportieve vormen zoals zumba en dansfit. Ook buiten de eigen locatie aan de Kerkstraat 87 in Nederweert is Dansrijck zeer actief op kinderdagverblijven, basisscholen en middelbare scholen voor onder andere taal- en rekendans, musicals, sportoriƫntatie en tweetalig onderwijs.

Naast kunst en cultuur waarbij Dansrijck betrokken is bij verschillende projecten binnen en buiten Nederweert is Dansrijck ook op nationaal en internationaal vlak actief binnen de danssport door hun lidmaatschap bij de Nederlandse Algemene Danssport Bond (NADB), lid van NOC*NSF. Hierdoor beschikt Dansrijck over een groot netwerk op lokaal, regionaal en landelijk niveau en hebben zij op unieke locaties en met verschillende artiesten op het podium of de wedstrijdvloer gestaan. Daaronder vallen onder andere artiesten als Danny Malando, Bart Peeters, Liesbeth List, Victor&Rolf, LMFAO in diverse theaters, de Oude Kerk in Amsterdam, het Louvre in Parijs en het Kurhaus in Scheveningen.

Op het gebied van wedstrijdsport komen dansers uit heel Brabant en Limburg naar Dansrijck in Nederweert voor de kennis en ervaring die er geboden wordt. Eigenaren Roeland Schelfhout en Fauve Schelfhout-Kessels hebben zich de afgelopen jaren bij de Professionals tot de top van Nederland weten op te werken en zijn meervoudig Nederlands Kampioen op het gebied van Showdance. Deelname aan verschillende Wereldkampioenschappen in onder andere Praag, Kopenhagen, Leipzig, Chengdu en Wenen hebben bijgedragen aan de bekendheid Ć©n kwaliteit die Dansrijck tot een van de grootste aanbieders uit de regio maakt.