Special Danceteam

Voor mensen met een verstandelijke beperking wordt gezocht naar mogelijkheden om hen volwaardig mee te laten doen met activiteiten; om ze te laten participeren in de samenleving. Bij het Special Danceteam worden de natuurlijke talenten van mensen met een verstandelijke beperking artistiek ontwikkeld. Met de samenwerking tussen Onderwijsgroep Buitengewoon Maaskei vso, zorginstelling PSW en cultuurpartner RICK excelleren zij als professionele dansers. Je wordt geraakt door dans vanuit het hart. Het project wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Wekelijks trainen deze dansers samen onder professionele begeleiding van onderwijsinstelling Buitengewoon Maaskei vso, zorginstelling PSW en cultuurpartner RICK in Weert. In de danszaal bij RICK ervaren zij onderling een absolute vrije en veilige omgeving waarin ze volledig zichzelf kunnen zijn. Zonder schaamte. Waar ze erbij horen. Waar ze als groep voor elkaar zorgen. Hierdoor mogen ze fouten maken, kunnen ze groeien als mens én danser.

Het SDT is dé dansgroep met het bijzondere vermogen om écht zichzelf te zijn en mensen te raken. Het SDT is een groep die gelooft in hard werken en trainen. Dansers die – met respect – het beste in elkaar en anderen naar boven halen. En die samen met hun speciale kwaliteiten uitnodigen tot emotie, verwondering en zelfreflectie.