Toneelvereniging De Krottepoffers

De Krottepoffers is een toneelvereniging die is opgericht in 1972 en dus al 50 jaar bestaat. De vereniging telt zo’n 70 leden waarvan ± 20 jeugdleden. Naast een eigen decor-, en techniekgroep hebben we een vaste schminkgroep en dame die de kleding verzorgt.

Jaarlijks spelen we twee stukken: een voorstelling door en voor de jeugd (voorjaar) en een voorstelling voor volwassenen (najaar), waaraan overigens ook jeugdspelers kunnen meedoen. In het kader van ons 50-jarig jubileum hebben we in 2022 slechts één stuk opgevoerd waaraan bijna alle leden hebben meegedaan: ‘De Bende van Jan de Lichte’. We spelen altijd in de Pinnenhof in Nederweert. Omdat deze in 2024 wordt verbouwd moeten we dat jaar uitwijken naar een andere accommodatie.

Dit jaar zijn vanuit de jeugd enkele alternatieve activiteiten opgestart. Zo zijn ze bezig met het maken van een film en met de voorbereidingen van een zogenaamd moorddiner. We staan altijd open voor nieuwe ideeën en initiatieven. Lijkt het jou leuk om toneel te spelen en/of heb je interesse in een van de bovengenoemde groepsactiviteiten? Kom dan gerust naar de open repetitie. Je bent van harte welkom en wij informeren je graag.