Wil jij weten wat er in Nederweert te doen is op cultureel gebied? Ben je op zoek naar een inspirerende nieuwe hobby? Benieuwd hoe het er aan toe gaat bij een repetitie van een van onze grote muziekverenigingen of een schietavond bij een schutterij? Of meer zin in een creatieve kindermiddag of spetterend familiefestival? Ontdek het Nederweerter cultuuraanbod tijdens de Cultuurweek van donderdag 1 t/m vrijdag 9 juni! In alle dorpskernen is er wel iets te beleven voor jong en oud.

Gevarieerd programma voor jong tot oud

Platform Cultuur Nederweert organiseert samen met scholen en lokale cultuuraanbieders een programma vol activiteiten! Er is van alles te doen en te beleven op het gebied van muziek, taal, erfgoed, toneel en meer. Van voorleespret met peuters tot een Classic day met oldtimers en van schieten met een lucht- of windbuks tot een fotografiewandeling door Nederweert. De Krottepoffers stellen net als Bel Canto, de Coconblazers, harmonieën, slagwerkgroepen en fanfare hun repetitie open. En zo is er nog veel meer.

Programma

Fanfare Concordia trapt in samenwerking met leerlingen van de groepen 1 t/m 4 van BS De Zonnehof in Leveroy de Cultuurweek af. Samen verzorgen zij donderdagmiddag 1 juni een (besloten) schoolconcert In het Circus en een instrumentencarrousel. Alle onderdelen van het circus komen muzikaal voorbij: clowns, acrobaten, wilde dieren en niet te vergeten de menselijke kanonskogel! Een tof familiefestival, met muziekoptredens van scholen, RICK’s Rockplein en Nederweerter bands, een danspresentatie van het Special Danceteam en workshops, in Kanaalpark de Heerlijckheid in Budschop vormt vrijdag 9 juni van 15.30 tot 21.00 uur de grandioze afsluiting van deze feestelijke Cultuurweek. Volg de Cultuurweek ook op www.facebook.com/platformcultuurnederweert, want daar komen alle activiteiten voorbij.