Een terugblik op de Cultuurweek

Nederweert heeft een rijk en gevarieerd cultuuraanbod. Dat bleek tijdens de Cultuurweek die eerder deze maand plaatsvond in de hele gemeente. Veel cultuuraanbieders hadden gehoor gegeven aan de oproep van Platform Cultuur Nederweert om mee te doen aan dit initiatief. Resultaat: een vol programma met activiteiten van fotografie en taal tot beeldende kunst en van dans en muziek tot erfgoed. Jong en oud heeft genoten van het cultuurhart van Nederweert.

In Leveroy werd op donderdag 1 juni, tijdens het schoolconcert In het Circus, het startsein voor de Cultuurweek gegeven door wethouder Carla Dieteren. Tijdens openbare repetities en oefeningen van schutterijen, muziek-, zang- en toneelverenigingen konden bezoekers zien en ervaren hoe het eraan toe gaat. Verder maakten (school)concerten, een fotografiewandeling, taalcafé, leesworkshop met peuters, drumclinic en diverse activiteiten bij Openluchtmuseum Eynderhoof deel uit van de Cultuurweek. De Cultuurweek kende een spetterende afsluiting met het Familiefestival in het Kanaalpark. Het prachtige weer, maar zeker ook de workshops, muziekoptredens, een indrukwekkende danspresentatie en een goede sfeer maakten de Cultuurweek compleet. Met dank aan Nederweert24 kunnen we met deze aftermovie nog even nagenieten van deze prachtige week.

Het Platform kijkt tevreden terug op een deelname van meer dan 15 lokale cultuuraanbieders die samen garant stonden voor ruim 30 activiteiten. Ook was het blij met de schoolconcerten, mede omdat cultuureducatie een belangrijk speerpunt is binnen de gemeente. De Cultuurweek heeft niet alleen bijgedragen aan de zichtbaarheid van het cultuuraanbod in Nederweert. Het heeft ook geleid tot nieuwe contacten die hopelijk aanleiding gaan zijn voor toekomstige samenwerkingen. Want vanuit de overtuiging dat cultuur positief bijdraagt aan ieders welzijn en gezondheid*, wil Platform Cultuur Nederweert niet alleen een podium bieden aan cultuur en de zichtbaarheid van het lokale cultuuraanbod vergroten. Het streeft ook naar nog meer samenwerking in en met het culturele veld ter verbetering van het cultureel klimaat en de verrijking van de lokale gemeenschap. Mocht je als vereniging hierin interesse hebben, neem dan contact op deze pagina.

* Voor wie op zoek is naar een leuke culturele hobby, maar daarvoor wat minder geld te besteden heeft, is er de mogelijkheid om terug te vallen op financiële ondersteuning. In gemeente Nederweert zijn hiervoor twee regelingen: Stichting Leergeld en de Meedoenregeling.