Op 23 februari vond een informatieve workshop plaats in Nederweert, georganiseerd door het Platform Cultuur Nederweert. Met als thema “Deelnemers en (bestuurs)leden werven”, bood deze avond een platform voor kennisdeling en interactie. Gastheer Dansrijck opende zijn deuren voor de enthousiaste deelnemers, waarbij de avond werd ingeluid door wethouder Carla Dieteren.

In haar welkomstwoord complimenteerde de wethouder het Platform Cultuur met initiatieven zoals de cultuurweek en deze workshop. Ze gaf aan dat het platform daarmee een belangrijke bijdrage levert aan  de zichtbaarheid van cultuuraanbieders en -deelnemers in Nederweert. Mat Teuwen van “Doen is ervaren” verzorgde de workshop. Hij staat bekend om zijn dynamische en interactieve benadering van workshops, waarbij de nadruk ligt op praktische toepassingen en hands-on ervaringen.

De workshop sloot aan op de groeiende behoefte van culturele organisaties en verenigingen om hun netwerk uit te breiden en betrokkenheid te vergroten. De aanwezige verenigingen waren te spreken over de praktische invulling van de workshop en over de opgedane inzichten.

Dit jaar volgt er nog een tweede kennissessie. Hierover volgt later meer informatie.