Blaaskapel Coconblazers

Blaaskapel Coconblazers is een blaasorkest met een ruime bezetting en uitgebreid repertoire in het genre Böhmisch, Egerländer en populair. De Coconblazers zijn een hechte groep muzikanten, veelal op gevorderde leeftijd, die ervan genieten om in hun vrije tijd samen een goed stuk muziek te maken. Geboren uit enthousiasme en met de kennis en kunde van wijlen Lei Weekers zijn we in 1995 begonnen.

Met hulp van de Stichting Cocon en de onder leiding van Had Geurtjens heeft het orkest zich ontwikkeld tot een groep muzikanten die al ruim 25 jaar op een leuke en gezellige manier muziek maakt. Het stimuleert en bevordert tevens de sociale contacten en het welzijn van de wat oudere mensen en leden. Anno 2023 is het orkest gegroeid tot ruim 26 leden waarbij Had Geurtjes inmiddels al bijna 25 jaar met grote bezieling de dirigeerstok hanteert. Hij begeleidt de muzikanten en verzorgt het repertoire.

De sterke kant van dit orkest is dat mensen met een grote verscheidenheid aan opleidingen en vaardigheden de gelegenheid hebben om samen muziek te maken. Dat het resultaat er zijn mag, blijkt uit het feit dat de Coconblazers inmiddels geen onbekenden meer zijn in de regio. Met succesvolle optredens in de regio Nederweert, Weert, Buggenum en Roermond presenteert het orkest zich naar buiten toe. Het repertoire is uitgebreid en gevarieerd en richt zich op een breed publiek.